Özel hastane bir tedavi için girişte tahmini tutar bildirmiyor, çıkışta yüksek ücret talep ediyor. 6502 sayılı Kanun’a göre bu duruma karşı hasta (tüketici) hangi yola başvurabilir?
Site Yönetimi
25.12.2024
Cevap tarihi: 25.12.2024
Tüketici Kanunu, hastanelerin önceden bilgilendirme yapmasını, fiyat ve ek bedelleri şeffaf biçimde açıklamasını gerektirir. Aşırı veya haksız ücret talebi varsa hasta, faturasını ve belgelerini alarak tüketici hakem heyetine ya da Tüketici Mahkemesi’ne başvurabilir. Sağlık Bakanlığı’na da şikâyet edebilir. Hastaneler SGK anlaşmasında belirlenen fark ücretini aşmamalıdır.
Konuyla ilgili avukatlara gitmek için aşağıdaki şehri seçin:
Özellikle elektronik, beyaz eşya gibi dayanıklı tüketim malları için satıcı veya üretici, satış sonrası servis ağı kurmak ve bakım-onarım hizmeti sunmak zorundadır. Tüketici Kanunu ve ilgili yönetmelikler bu zorunluluğu düzenler.
Örneğin online oyun içi para, dijital coin, hediye kartı gibi ürünleri aldığınızda cayma hakkı var mı, bedeli iade istersek satıcı kabul etmeyebilir mi?
İkinci el araç satan galeri, ‘bu araç orijinal ve kazasız’ diyerek alıcının güvenini kazandı. Sonra eksperde kaza tespit edildi. Bu durumda tüketici hakkı nedir?
Taksitli satışlarda satıcı bazen tüketiciden senet imzalamasını ister. Senet, kambiyo senedi niteliği taşıyabilir ve devredildiğinde tüketici, ödemeyi üçüncü kişiye yapmak zorunda kalabilir. Peki hangi önlemler alınmalı?