İnternet servisi satın alan müşteri, 24 ay taahhütlü sözleşme imzalamış. Sonrasında hız sürekli düşüktür, hizmet kalitesi yetersizdir. Tüketici nasıl hak arar, ceza ödemeden sözleşmeden çıkabilir mi?
Site Yönetimi
21.11.2024
Cevap tarihi: 21.11.2024
Tüketici Kanunu’na göre firmadan aldığınız hız ve kota sözleşme şartlarıyla örtüşmüyorsa ayıplı hizmet söz konusudur. Öncelikle firmaya şikayet ve hız testi sonuçları bildirilir. Çözüm bulunamazsa tüketici hakem heyetine veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) şikâyet edilir. Hizmet ayıplıysa tüketici cezai bedel ödemeden fesih hakkına sahip olabilir.
Konuyla ilgili avukatlara gitmek için aşağıdaki şehri seçin:
Ürün hep aynı arızayı veriyor, servise gidip geliyor ama sorun çözülemiyor. Tüketici ısrarla tamire gönderildiğinde ne yapabilir? Yasal düzenleme ne diyor?
Banka, tüketiciye kredi kullandırırken faiz oranı, vade, dosya masrafı, sigorta bedeli, akdi veya gecikme faiz oranları gibi bilgileri sözleşmeden önce açıkça açıklamak zorundadır. Tüketiciyi yanıltıcı ifade kullanılamaz.
Yeni projeden henüz yapılmamış daireyi sözleşmeyle satın alıyoruz. 6502 sayılı Kanun’a göre 14 günlük cayma hakkı mı var yoksa farklı şartlar mı? Satıcı teslimi geciktirirse ne olur?
Konser, maç, tiyatro gibi etkinlik için e-bilet alındığında etkinlik iptal olursa tüketici bilet parasını nasıl geri alır? Şirket ‘iade yok’ diyebilir mi?
Operatör ile 24 ay taahhüt yaparken yanında cep telefonu cihazı taksitle veriliyorsa bu bir ‘tüketici kredisi’ benzeri midir? Tüketici Kanunu devreye girer mi?
Bir masaj aleti veya medikal cihaz satan firma ‘bu ürün tüm ağrıları geçirecek’ gibi iddialar ortaya koyarsa, tüketici aldanıp sonuç alamazsa ne yapar?
Yeni düzenlemeyle, belli kilometre veya yaş altındaki ikinci el araçlar satılmadan önce ekspertiz raporu düzenlenmesi mecbur. Bu tüketici için ne avantaj sağlar?