Özelleştirilmiş veya kamu kurumları tarafından sunulan elektrik, su, doğalgaz hizmetleri birer abonelik sözleşmesi sayılır. 6502 sayılı Kanun’a göre bu sözleşmelerde tüketici hakları, faturalandırma, kesme-açma bedelleri vb. konularda yönetmelik hükümleri geçerlidir.
Site Yönetimi
06.11.2024
Cevap tarihi: 06.11.2024
Abonelik sözleşmesinde tüketici, düzenli fatura alır ve gecikme halinde kesme uygulaması ancak uyarıdan sonra yapılabilir. Haksız yere fahiş güvence bedeli istenemez. Tüketici, haksız kesinti veya hatalı fatura gibi konularda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) veya ilgili kurumlara şikâyet yapabilir, gerekirse tüketici hakem heyetine başvurabilir.
Konuyla ilgili avukatlara gitmek için aşağıdaki şehri seçin:
İkinci el bir ürünü mağaza veya internet sitesinden alırsak ayıplı çıkarsa 6502 sayılı Kanun devreye girer mi? Yoksa sadece sıfır ürünler mi kapsama girer?
Televizyonda çok cazip görünen ürün sipariş edildi ama gelen pakette farklı veya kalitesiz ürün var. Tüketici mesafeli sözleşmeyle almış sayılır mı, iade hakkı nedir?
Veliler kayıt yaptırıp peşin ödeme yapıyor, fakat çocuğu başka okula almak istiyor. ‘Ücret iade edilmez’ maddesi var. Tüketici Kanunu’na göre bu geçerli mi?
Konser, maç, tiyatro gibi etkinlik için e-bilet alındığında etkinlik iptal olursa tüketici bilet parasını nasıl geri alır? Şirket ‘iade yok’ diyebilir mi?
Özel hastane bir tedavi için girişte tahmini tutar bildirmiyor, çıkışta yüksek ücret talep ediyor. 6502 sayılı Kanun’a göre bu duruma karşı hasta (tüketici) hangi yola başvurabilir?
Ticari davalarda zorunlu arabuluculuk var ama tüketici davalarında da benzer bir uygulama var mı? Tüketici mahkemesine gitmeden önce arabulucuya başvurmak gerekiyor mu?