Sağlık personelinin ifşa edilen sosyal medya paylaşımları sonucu ceza alması mümkün mü? - Avukat-tr.com
  • Anasayfa
  • Sorular
  • Sağlık personelinin ifşa edilen sosyal medya paylaşımları sonucu ceza alması mümkün mü?

Sağlık personelinin ifşa edilen sosyal medya paylaşımları sonucu ceza alması mümkün mü?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
1

02.01.2025

Hemşire veya doktor, hastaya ait görüntüleri izinsiz paylaşır veya hastane ortamında gizlilik ihlali yaparsa hastanın mahremiyet hakkı ihlal olur. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle disiplin ve ceza sorumluluğu doğar mı?

Site Yönetimi 03.01.2025
Cevap tarihi: 03.01.2025

Hastanede çekilen fotoğraf, video veya hasta bilgileri, özel nitelikli veridir. İzinsiz paylaşılması Türk Ceza Kanunu ve KVKK hükümlerince yasaktır, kişi hem idari hem de cezai yaptırıma maruz kalabilir. Ayrıca hastanın rızası olsa bile kurumun politikaları ve etik ilkeler ihlal ediliyorsa meslekten men veya disiplin cezası da uygulanabilir. Bu tip paylaşımlarda mesleki sır saklama yükümlülüğü esastır.

Похожие вопросы

Özel hastanelerde ücret farkı talep etme sınırları nedir?

cevap yok
28.10.2024
Özel hastaneler, SGK anlaşmalı olsa bile belirli bir fark ücreti alabilir. Ancak bu ücretlerin üst sınırı, ilgili yönetmelik ve SGK protokolleriyle belirlenmiştir. Hastalardan alınan farkın, yasal limitleri aşmaması gerekir. Aksi takdirde hastane hakkında hem idari yaptırım hem de hasta şikâyetleri yoluyla hukuki süreçler doğabilir.
Читать далее
0
0
11

Acil tıbbi müdahalelerde hekimin hukuki durumu nedir?

cevap yok
10.11.2024
Acil durumlarda hastanın onamı yoksa bile hekimin hayat kurtarıcı müdahale yapma hakkı vardır. Bu, hukuka uygunluk sebebidir. Ancak ihmalkâr veya hatalı müdahale olursa sorumluluk oluşabilir. Acil hizmetin bedeli, hukuken hastanın rızası olmadan da talep edilebilir, hasta reddedemez.
0
0
16

Sağlık hukukunda zaman aşımı süreleri nelerdir?

cevap yok
29.12.2024
Malpraktis davası, eczacı hatası, hastane kusuru gibi durumlarda ne kadar sürede dava açılmalı? Zaman aşımı süresi neye göre belirlenir, hekimin ‘ceza’ ve ‘tazminat’ davalarında süre farkı var mı?
0
0
3

Tıp alanında mesleki sorumluluk hangi durumlarda doğar?

cevap yok
01.12.2024
Hekimlerin veya sağlık çalışanlarının tedavi sürecinde bilgi eksikliği, dikkat kusuru veya özen göstermeme gibi ihlaller yapması hukuki ve cezai sorumluluğa yol açabilir. Özellikle tıbbi müdahalelerde standarda uygun davranılmadığında ve hastanın zarar gördüğü kanıtlandığında, hekime karşı malpraktis davası açılabilir. Bu davada, kusur, zarar ve illiyet bağı aranır. Mahkeme, hekim veya hastanenin sorumlu olup olmadığına tıp bilimi rehberliğinde uzman raporlarıyla karar verir.
Читать далее
0
0
8
Hepsini göster