Rehinli malvarlığı, M&A anlaşmasında nasıl ele alınır? - Avukat-tr.com
  • Anasayfa
  • Sorular
  • Rehinli malvarlığı, M&A anlaşmasında nasıl ele alınır?

Rehinli malvarlığı, M&A anlaşmasında nasıl ele alınır?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
7

04.11.2024

Hedef şirketin bazı makineleri, bankaya rehinli. Biz devralınca rehin kalkacak mı, yoksa devam mı?

Site Yönetimi 08.11.2024
Cevap tarihi: 08.11.2024

Şirket varlıkları üzerinde rehin varsa, bu rehin hakları mülkiyet devrine rağmen devam eder. Yani hisselerin devralınmasıyla rehin otomatik kalkmaz. Alıcı, bankayla görüşerek borcun kapatılması veya refinansman yapılması yoluyla rehni kaldırtabilir ya da rehin kalmaya devam eder, borç ödenince kalkar. Aynı şekilde devralma anlaşmasında, ‘kapanışta rehinlerin temizlenmesi koşulu’ konulabilir. Eğer ödemesi zorunlu bir borçsa, satıcıdan bu borcun kapatılması talep edilebilir. Satıcının rehinli varlığı devrettiği halde sorumluluğu olabilir. Uzlaşma sağlanmazsa rehin varlığı bankanın alacağını karşılama hakkı sürer. M&A sözleşmesinde rehinli malların statüsü, borcun kimin üstleneceği detaylı düzenlenir.

Похожие вопросы

Birleşme sözleşmesinde rekabet hukuku onayı ne zaman gerekir?

cevap yok
07.01.2025
İki şirket birleşmeye karar verdiğinde, pazar payı veya ciro belli bir eşiği aşıyorsa Rekabet Kurumu’ndan izin alınması gerektiğini biliyorum. Peki net ciro sınırları nedir, hangi aşamada başvuru yapmak gerekir, onay süreci ne kadar sürer?
0
0
3

Birleşme sürecinde tarafların sorumluluğu nasıl belirlenir?

cevap yok
12.01.2025
Bir şirket birleşmesi veya devralma aşamasında iki tarafın da görev ve yükümlülükleri net olarak belirlenmeli. Özellikle çalışan hakları, sözleşme devri ve borçların paylaşılıp paylaşılmayacağı konuları merak ediyorum. Hukuken bu süreçte hangi adımları atmak gerekir ve hangi mevzuatlar geçerlidir?
0
0
5
Hepsini göster