Offline vs. online ihracat sözleşmeleri farkı var mı? - Avukat-tr.com
  • Anasayfa
  • Sorular
  • Offline vs. online ihracat sözleşmeleri farkı var mı?

Offline vs. online ihracat sözleşmeleri farkı var mı?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
4

14.12.2024

İnternet üzerinden B2B ticaret sözleşmesi yaparken klasik kâğıt imza yerine e-imza veya onay kutusu kullanılıyor. Uluslararası hukukta bu geçerli mi?

Site Yönetimi 15.12.2024
Cevap tarihi: 15.12.2024

Birçok ülke UNCITRAL e-Ticaret Model Kanunu veya benzeri düzenlemeleri kabul etti. Elektronik sözleşme, e-imza, tıklama onayı da geçerli sayılır. Önemli olan tarafların irade beyanını doğrulayabilmek. UCP 600’de de e-B/L (elektronik konşimento) pilot uygulamaları bulunuyor. Dolayısıyla offline ile online sözleşme arasındaki fark, teknik formdadır; hukuken her ikisi de validdir.

Похожие вопросы

Antidamping soruşturmaları hangi süreçle yürütülür?

cevap yok
28.12.2024
Bir ülke, belli bir malın dampingli ithalatıyla yerli üreticinin zarar gördüğünü iddia ederse, ticaret bakanlığı bir soruşturma açar. DTÖ anti-damping anlaşması esas alınarak hangi aşamalardan geçilir?
0
0
3

Akreditif (letter of credit) hangi kurallara tabidir?

cevap yok
08.01.2025
Akreditif işlemleri genelde UCP 600 (Uniform Customs and Practice for Documentary Credits) kurallarına tabi tutulur. Uluslararası Ticaret Odası (ICC) bu kuralları belirler. Belgelerin bankaya sunumu, ihbar, teyit, rezerv konuları UCP 600 çerçevesinde yönetilir.
0
0
4

İhracat ve ithalatta koruyucu önlemler (safeguards) nedir?

cevap yok
25.12.2024
DTÖ kuralları çerçevesinde bir ülke, ani ithalat artışı nedeniyle yerli sanayisi zarar görürse ‘koruyucu önlem’ olarak ek gümrük vergisi veya kota uygulayabilir. Bu önlem kalıcı mı geçici mi, hangi şartlarda alınır?
0
0
3

DTÖ’nün (WTO) uluslararası ticarete etkisi nedir?

cevap yok
26.11.2024
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), uluslararası ticaretin liberalizasyonunu sağlamak, korumacılığı azaltmak ve ticari uyuşmazlıkların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla kurulan bir organizasyondur. GATT’tan evrilen bu kurum, üye ülkeler arasında ticaret kurallarını gözetir ve uyuşmazlık çözüm mekanizması sunar.
Читать далее
0
0
3
Hepsini göster