Kıymetli maden ticareti hangi özel kurallara tabidir? - Avukat-tr.com

Kıymetli maden ticareti hangi özel kurallara tabidir?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
2

24.12.2024

Uluslararası altın, gümüş gibi değerli maden ticareti, genelde liberal olsa da kara para aklama, yaptırım riskleriyle ek denetimlere tabi olabilir. Bankalar ve yetkili kuruluşlar devrede. Peki hangi regülasyonlar var?

Site Yönetimi 28.12.2024
Cevap tarihi: 28.12.2024

Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) kara para aklama düzenlemeleri, altın ve değerli maden ticaretinde de uygulanır. Ülkeler, ithalat-ihracatta beyan, lisans ve menşe kontrolleri yapar. Bazı yaptırım listelerinde altın ticareti kısıtlanabilir. Gümrük idareleri, AML (Anti-Money Laundering) mevzuatı ile sıkı gözetim uygular. Değerli maden borsalarında kayıtlı üyeler, AML raporlama yükümlülüğü taşır.

Похожие вопросы

Uluslararası ticarette ICSID hangi uyuşmazlıklara bakar?

cevap yok
17.12.2024
ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes), devlet ile yabancı yatırımcı arasındaki uyuşmazlıkları çözen Dünya Bankası bünyesindeki tahkim merkezidir. Ticari sözleşmeden ziyade yatırım anlaşmazlıkları ICSID’e taşınır.
0
0
3

DTÖ’nün (WTO) uluslararası ticarete etkisi nedir?

cevap yok
26.11.2024
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), uluslararası ticaretin liberalizasyonunu sağlamak, korumacılığı azaltmak ve ticari uyuşmazlıkların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla kurulan bir organizasyondur. GATT’tan evrilen bu kurum, üye ülkeler arasında ticaret kurallarını gözetir ve uyuşmazlık çözüm mekanizması sunar.
Читать далее
0
0
4

UNIDROIT Principles hangi durumlarda kullanılır?

cevap yok
15.11.2024
UNIDROIT Principles of International Commercial Contracts, devlet mevzuatından bağımsız olarak taraflarca seçilebilen sözleşme kurallarıdır. Hangi tip sözleşmelerde ve nasıl uygulanır?
0
0
3

Kambiyo denetimi hangi durumlarda uygulanır?

cevap yok
07.01.2025
Bazı ülkeler döviz giriş-çıkışına kısıtlama veya kontrol getirebilir. Türkiye’de genelde serbest kambiyo rejimi vardır. Ancak uluslararası ticarette ambargo, yaptırım veya döviz kontrolü hangi hâllerde devreye girer?
0
0
4
Hepsini göster