CPT ve CIP arasındaki fark nedir? - Avukat-tr.com

CPT ve CIP arasındaki fark nedir?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
3

24.11.2024

Incoterms kurallarından CPT (Carriage Paid To) ve CIP (Carriage And Insurance Paid To) benzer ama CIP’de satıcı ayrıca asgari sigorta yaptırır. CPT’de sigorta alıcıya ait. Risk ise her ikisinde de taşıma firmasına ilk teslim anında alıcıya geçer.

Site Yönetimi 29.11.2024
Cevap tarihi: 29.11.2024

Satıcı CPT’de navlun bedelini ödediği hâlde sigorta yapmaz. CIP’de ise navlun ve sigortayı da üstlenir, en az ICC Clauses (C) düzeyinde sigorta. Risk genelde satıcıdan, taşıyıcıya malı teslim ettiği anda alıcıya geçer. Taraflar, CIP’de sigorta kapsamını artırabilir. Bu iki Incoterms kuralı, multimodal taşımada popülerdir.

Похожие вопросы

Antidamping soruşturmaları hangi süreçle yürütülür?

cevap yok
28.12.2024
Bir ülke, belli bir malın dampingli ithalatıyla yerli üreticinin zarar gördüğünü iddia ederse, ticaret bakanlığı bir soruşturma açar. DTÖ anti-damping anlaşması esas alınarak hangi aşamalardan geçilir?
0
0
3

Uluslararası ticaret hukukunun temel kaynakları nelerdir?

cevap yok
15.12.2024
Uluslararası ticaret hukuku, devletler arasındaki ticari ilişkileri ve bunların düzenlenmesini konu alır. Ana kaynaklar arasında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) anlaşmaları, Birleşmiş Milletler sözleşmeleri (CISG gibi), bölgesel ticaret anlaşmaları (Gümrük Birliği, Serbest Ticaret Anlaşmaları vb.) ve ulusal mevzuatlar bulunur. Ayrıca âdet ve teamüller, uluslararası tahkim kararları da bu hukuk alanına yön verir.
Читать далее
0
0
9

İhracat ve ithalatta gümrük beyannamesi nasıl düzenlenir?

cevap yok
05.12.2024
Uluslararası ticarette ithalatçı veya ihracatçı, gümrük idaresine beyanname sunarak malın cinsini, miktarını, değerini, menşeini ve tarife pozisyonunu belirtir. Bu beyan gümrük vergisi, KDV, özel vergi gibi yükümlülüklerin hesaplanmasında esastır. Yanlış beyan ağır ceza doğurabilir.
0
0
3

DTÖ’nün (WTO) uluslararası ticarete etkisi nedir?

cevap yok
26.11.2024
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), uluslararası ticaretin liberalizasyonunu sağlamak, korumacılığı azaltmak ve ticari uyuşmazlıkların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla kurulan bir organizasyondur. GATT’tan evrilen bu kurum, üye ülkeler arasında ticaret kurallarını gözetir ve uyuşmazlık çözüm mekanizması sunar.
Читать далее
0
0
3
Hepsini göster