Tacirler arasındaki ticari satışta faizin başlangıcı ne zamandır? - Avukat-tr.com
  • Anasayfa
  • Sorular
  • Tacirler arasındaki ticari satışta faizin başlangıcı ne zamandır?

Tacirler arasındaki ticari satışta faizin başlangıcı ne zamandır?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
8

20.10.2024

Faturada ödeme vadesi geçtiğinde otomatik temerrüt mü oluşur, yoksa ihtar mı gerekir? Ticari işlerde vade geçince derhal temerrüt faizi talep edilebilir mi?

Site Yönetimi 24.10.2024
Cevap tarihi: 24.10.2024

Ticari işlerde taraflar ödeme tarihini belirlemişse o tarihte, belirlenmemişse fatura tarihinden itibaren makul süre sonra borçlu temerrüde düşer. Genelde ek ihtara gerek yoktur. 6102 sayılı TTK ile 3095 sayılı Kanun çerçevesinde ticari satımda vade geçerse kendiliğinden temerrüt oluşur ve ticari temerrüt faizi işlemeye başlar. Yine de sözleşmeye ek hükümler konulabilir.

Похожие вопросы

Rekabet yasağı sözleşmeleri hangi şartlarda geçerlidir?

cevap yok
22.12.2024
İşçinin veya ortakların, ticari sırları öğrendikten sonra benzer faaliyette bulunmalarını engellemek için rekabet yasağı sözleşmesi yapılabilir. Borçlar Kanunu ve TTK bakımından bunun geçerli olabilmesi, süre, coğrafi bölge ve faaliyet alanı açısından makul sınırlarda tutulmasına bağlıdır.
0
0
9

Ticari temsilci ve ticari vekil arasındaki fark nedir?

cevap yok
24.11.2024
Ticari temsilci, geniş yetkilerle tacir adına tüm işlemleri yapabilirken, ticari vekil daha sınırlı yetkilere sahip bir yardımcıdır. TTK bu iki unvanı nasıl ayırır, dışa karşı hangi etkileri doğar?
0
0
8

E-sermaye artırım süreci nasıl işler?

cevap yok
09.01.2025
Anonim şirket sermayesini arttırmak istediğinde, elektronik ortamda MERSİS üzerinden başvuru yapabilir mi? TTK ve ilgili yönetmeliklerde dijital süreç var mı, yoksa noter şartı devam mı?
0
0
6

Hisse senetlerinin hamiline veya nama yazılı olması neyi etkiler?

cevap yok
18.11.2024
Anonim şirketlerde paylar hamiline veya nama yazılı çıkarılabilir. Bu seçim, pay devrinin kolaylığı, anonimlik, pay defterine kayıt gibi hususları etkiler. Nama yazılı pay devri ciro ve şirket onayına bağlı olabilirken hamiline yazılı pay devri daha basit ve anonimdir. Yeni TTK’da hamiline paylar da bildirim şartına tabi kılınmıştır.
Читать далее
0
0
12
Hepsini göster