Temsilciler hukuku ile vekalet hukuku arasındaki fark nedir? - Avukat-tr.com
  • Anasayfa
  • Sorular
  • Temsilciler hukuku ile vekalet hukuku arasındaki fark nedir?

Temsilciler hukuku ile vekalet hukuku arasındaki fark nedir?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
5

07.12.2024

Ticaret hukuku temsilcileri (ticari mümessil, ticari vekil, pazarlamacı) ve genel vekalet hukuku (TBK) benzer görünse de farklı düzenlemelere tabidir. Aradaki esas ayrım nedir?

Site Yönetimi 10.12.2024
Cevap tarihi: 10.12.2024

Ticari temsil, TTK’da özel olarak düzenlenir, geniş yetkiler ve ticari işletme bağlamında faaliyet söz konusudur. Örneğin ticari mümessil, işletme sahibi adına her türlü işlem yapabilir. Klasik vekalet (TBK) daha genel ve sivil niteliktedir. Ticari temsilci, ticari defter tutabilir, işletme adına dava açabilir. TBK vekili sadece sözleşme ile sınırlı işlemleri yapar.

Похожие вопросы

Tacir olmanın hukuki sonuçları nelerdir?

cevap yok
11.01.2025
TTK’ya göre ticari işletme işleten kişi tacir sayılır. Tacir sıfatı, ticari defter tutma zorunluluğu, ticaret unvanı kullanımı, iflas yoluyla takip gibi sonuçlar doğurur. Başka neler bu sıfata bağlıdır?
0
0
2

Gümrük antrepo sözleşmelerinde sorumluluk kimdedir?

cevap yok
29.11.2024
İthalatta eşya gümrük antreposunda bekler, antrepo işletmecisi eşyanın muhafazasını üstlenir. Hasar veya kayıpta antrepocunun hukuki konumu nedir? TTK ve Gümrük mevzuatı nasıl ilişkilenir?
0
0
10

E-ticarette satıcı tacir midir?

cevap yok
09.12.2024
İnternet üzerinden sürekli mal satan kişi, düzenli ticari faaliyette bulunuyorsa tacir sayılabilir mi? Vergi kaydı ve ticaret sicili zorunluluğu var mı?
0
0
7

Şirket pay devri nasıl gerçekleştirilir?

cevap yok
17.11.2024
Bir sermaye şirketinde (A.Ş. veya Ltd.) ortağın paylarını başkasına devretmek istemesi durumunda pay devri prosedürü Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun şekilde yapılır. Nama yazılı paylarda ciro ve pay defterine kayıt, limitedde ise sözleşme değişikliği veya noterde onay gibi adımlar gerekebilir. Bazı hâllerde şirket onayı ya da pay devrine ilişkin kısıtlayıcı hükümler söz konusu olabilir.
Читать далее
0
0
8
Hepsini göster