Kozmetik cerrahi ile rekonstrüktif cerrahi arasındaki hukuki fark nedir? - Avukat-tr.com
  • Anasayfa
  • Sorular
  • Kozmetik cerrahi ile rekonstrüktif cerrahi arasındaki hukuki fark nedir?

Kozmetik cerrahi ile rekonstrüktif cerrahi arasındaki hukuki fark nedir?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
10

30.11.2024

Rekonstrüktif cerrahi, doğuştan anomali veya kaza sonrası doku onarımı gibi tıbbi gerekliliğe dayanır. Kozmetik cerrahi ise estetik amaçlıdır. Hukuken estetik müdahalede memnuniyetsizlikte hekimin sorumluluğu farklı mı değerlendirilir?

Site Yönetimi 05.12.2024
Cevap tarihi: 05.12.2024

Tıp hukuku, rekonstrüktif cerrahiyi tıbbi zorunluluk kapsamında görür, hastanın sağlığını veya fonksiyonunu geliştirmeyi amaçlar. Estetik cerrahi ise çoğunlukla isteğe bağlıdır, bu nedenle hekimin hasta beklentisini iyi değerlendirmesi gerekir. Memnuniyetsizlik durumunda hekimin kusur şartı aranır. Eğer doktor gerçeğe aykırı taahhütlerde bulundu veya özensiz davrandıysa sorumlu tutulur. Ancak makul riskler önceden anlatıldıysa ve komplikasyon gelişmişse hekimin sorumluluğu sınırlı olabilir.

Похожие вопросы

Hastaya deneysel tedavi uygulamanın koşulları nelerdir?

cevap yok
12.11.2024
Klinik araştırmalar kapsamında henüz ruhsatlanmamış veya deneysel fazdaki tedaviler hastalara uygulanabilir. Bu durumda etik kurul izni, aydınlatılmış onam ve Sağlık Bakanlığı onayı gerekir. Hastanın bilgilendirilmemiş olması suistimal sayılabilir.
0
0
8

Sağlık hukukunda zaman aşımı süreleri nelerdir?

cevap yok
29.12.2024
Malpraktis davası, eczacı hatası, hastane kusuru gibi durumlarda ne kadar sürede dava açılmalı? Zaman aşımı süresi neye göre belirlenir, hekimin ‘ceza’ ve ‘tazminat’ davalarında süre farkı var mı?
0
0
3

Estetik operasyonlarda sözleşme ve sorumluluk nasıl belirlenir?

cevap yok
17.12.2024
Estetik amaçlı cerrahi müdahalelerde, genellikle tıbbi zorunluluk değil, hastanın talebi ön plandadır. Hekimle hasta arasında bir hizmet sözleşmesi kurulurken aynı zamanda tıbbi müdahale çerçevesinde aydınlatılmış onam alınmalıdır. Beklenen sonuç elde edilemez veya komplikasyon oluşursa hekimin kusuru var mı incelenir. Objektif tıp standartlarına uymak çok önemlidir.
Читать далее
0
0
9

Akıl hastalarının tıbbi müdahalelerinde kim onay verir?

cevap yok
22.10.2024
Bir kişinin akıl hastalığı varsa, kendisi aydınlatılmış onam veremeyebilir. Bu durumda yasal temsilcisi (vasisi) veya mahkeme kararı devreye girer. Bu süreçte vasi atanması gerekebilir. Acil durumdaysa doktor ‘zorunlu tedavi’yi uygulayabilir.
0
0
11

E-Sigara ve benzeri ürünlerin satış düzenlemesi nasıldır?

cevap yok
23.12.2024
Elektronik sigaralar nikotin içerebiliyor, tütün ürünü sayılmayabiliyor ama sağlık riski barındırıyor. Ülkemizde ithalat ve satış yasaklarına dair kararlar var. İnternetten satışı veya reklamı da yasak. Bu konunun hukuki temelleri nedir?
0
0
13
Hepsini göster