Kabotaj Kanunu Türkiye’de hangi faaliyetleri korur? - Avukat-tr.com

Kabotaj Kanunu Türkiye’de hangi faaliyetleri korur?

cevap yok

Ziyaretçiden soru

0
0
0

22.12.2024

1926’da kabul edilen Kabotaj Kanunu Türk denizciliğine neler sağladı, hangi alanlarda yabancı gemilere yasak getirdi?

Site Yönetimi 25.12.2024
Cevap tarihi: 25.12.2024

1926 tarihli Kabotaj Kanunu, Türkiye’de deniz taşımacılığı ve kıyı ticaretinde Türk bayraklı gemilerin tekel hakkını düzenler. İç sularda, limanlar arasında yolcu ve yük taşımacılığı, kabotaj hattı dahilinde balıkçılık, dalgıçlık, kılavuzluk, liman hizmetleri gibi faaliyetler sadece Türk vatandaşları veya Türk bayraklı gemilerce yürütülebilir. Bu kanunla yabancı bayraklı gemiler, Türkiye kıyıları arasında sefer yapamaz. Böylece milli deniz ticareti ve istihdam korunur. Kanun, Cumhuriyetin ilk yıllarında denizcilik sektörünü geliştirmek, milli ekonomiyi desteklemek hedefiyle çıkmıştır. Günümüzde de kabotaj hakkı geçerlidir. Kabotaj Bayramı (1 Temmuz) da bu kanunun önemini vurgular.

Похожие вопросы

Karasuları sınırları nasıl belirlenir?

cevap yok
04.12.2024
Devletlerin karasuları denizde egemenliklerini uyguladıkları alanı ifade ediyor. Peki, karasuları kaç mildir, nasıl ölçülür ve hangi uluslararası kurallara göre belirlenir? Ülkelerin karasuları genişliği konusunda farklı uygulamaları olabilir mi, yoksa ortak bir sınır var mıdır?
0
0
0

İç sular ile karasuları arasındaki fark nedir?

cevap yok
11.11.2024
Bir ülkenin sahiline yakın liman, körfez, nehir ağzı gibi deniz alanları ‘iç sular’ diye geçiyor. Karasularından nasıl ayrışır, yasal rejimde hangi farklılıklar vardır? İç sularda gemilerin geçiş hakkı var mıdır?
0
0
4
Hepsini göster